Kreatív gyermek - Kézműveskedés otthon

Kreatív gyermek - Kézműveskedés otthon

Harmadik történet - Ballagás és szendvics

2022. január 08. - Katica11

Harmadik történet

 

Mielőtt a történetre rátérnék, írok néhány mondatot arról, hogyan tudod segíteni a gyermeked kreativitásának kibontakozását különböző életkorokban.

 

A legkisebbeknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy megtanulják a legegyszerűbb dolgokat:

-a ceruza használatát, a színezést és a vonalak rajzolását

- az egyszerű eszközök használatát: nyomda, lyukasztó, kiszúróforma

- a bonyolultabb eszközök használatát: olló

 

Az iskolás korosztálynak már kihívásokra van szüksége. Olyanokra, amelyek segítik a fejlődésüket, érdekesek, szívesen dolgoznak rajta. Őket már nehéz a telefon/számítógép bűvöletéből kivonni, ezért hatásos, különleges ötletekkel kell megkínálni őket, ami érdekesebb, mint a számítógépes tartalom.

Egy biztos sikertipp ovistól a serdülőkig, ha valami finomat készítünk közösen, ami ráadásul különleges is. Nálunk ez az időnként előkerülő „gourmet sütő”, aminek kis tálkáiban készülnek a személyre szabott finomságok. Egyszer majd ilyet is mutatok, de ma egy ennél is egyszerűbb ételről szól a mini történetem és a hozzákapcsolódó „produktum”.

2021. júniusában meghívtak volt tanítványaim a ballagásukra. Már két éve nem tanítottam őket. A hatosztályos gimnázium teljesen szétzilálta a csoportot. Többeket felvettek a helyi gimnáziumba, így már nem volt meg a létszám az osztály fennmaradásához, ezért a többieket az évfolyam párhuzamos két osztályába sorolták be. De ma a ballagás napján meghívtak engem is az ünnepségre. Sajnos a Covid miatt még arra sem volt lehetőségem, hogy beszélgessek velük, annyira elszigetelték a vendégeket a gyerekektől. Azonban a búcsúbeszédükben kitértek néhány mondatban a volt osztályfőnökükre is. Nagyon örültem, mert a felsorolt emlékek között a kirándulások és osztálybulik mellett a kézműves foglalkozásokat, a jó hangulatú technika órákat emelték ki, amikor karácsonyi asztalidíszt alkottak, palacsintát sütöttek, mókás szendvicseket készítettek és még sok egyebet. Erről az jutott eszembe, hogy a gyerekeknek nagyon tetszett, amikor kreatív szendvicseket készíthettek. Napokon keresztül tervezték, megrajzolták, hogy fog kinézni, összeírták, hogy mire lesz szükség hozzá. végül ilyenek lettek:

        traktor_szendvics.jpg  szendvics_-arc.jpg  nyuszi_szendvics.jpgmadar_szendvics.jpg  halacska_szendvics.jpg  egerke_szendvics.jpg

  

 szendvicsek.jpg

  

 Kreatívkodásra fel!

Fantasztikus alkotást kívánok!

Írd meg ha nektek is sikerült az isteni szendvics!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativgyermek.blog.hu/api/trackback/id/tr9616807666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása